【インターナショナルコース】ニコール先生によるディベート、アダム先生によるライティングの授業

「インターナショナルコース」では、ネイティブの先生方が中心に授業を行っています!今回は、ジャマイカ出身のニコール先生によるディベートの授業と、カナダ出身のアダム先生よるライティング(英作文)の授業を紹介します!

This week was very busy. In our debate class, students shared their opinions on the influence of digital technology on children’s lives. Let’s hear one student’s view.

ニコール先生のディベートの授業では、デジタル技術が子どもたちの生活に与える影響について、生徒たちが意見を出し合いました。ある生徒の意見を聞いてみましょう。

Today the students wrote replies to an imaginary break-up email. Each student took the response in different directions. Some of the emails were heartwarming and sincere, others accepting and apologetic, and some spiteful. It was an interesting and entertaining creative writing lesson.

アダム先生のライティングの授業では、生徒たちが架空の別れのメールへの返信を考えて、それぞれ異なる方向から返答を書きました。心温まる誠実なメールもあれば、受け入れて謝っているメールもあれば、辛口のメールも!興味深く、面白いクリエイティブ・ライティングの授業でした。

英語のディベートやライティングは、ただ「話すこと」や「書くこと」だけでなく、自分の想いを他者に伝え、交流や学びのチャンスを得るツールになります。インターナショナルコースでは、国際的なコミュニケーションとコラボレーションを促進する「話すこと」「書くこと」の英語力も磨いています。

\ 東京キャンパスの最新情報 /