【インターナショナルコース】国際チャリティーイベント「Waikathon」にインターナショナルコースの生徒が参加してきました!

クラーク名古屋校では、生徒たちの興味関心をきっかけに、さまざまな力を伸ばすための機会をたくさん作っています。そのうちの1つとしてボランティアにも積極的に参加をしています!

名城公園で開催された『中部ウォーカソン 国際チャリティーフェスティバル』に参加しました!このイベントには毎年ボランティアとしてインターナショナルコースに所属する生徒たちが参加をしています。今年も参加をしてきました!!

中部ウォーカソン国際チャリティーフェスティバルは、中部エリアの慈善団体への関心を高め、募金を呼びかける事を目的としているイベントです!老若男女全ての人々が楽しむことができるイベントで、国籍も様々な人たちが参加をしています。

参加レポートを引率もしてくれたトレント先生に書いてもらいました!オールイングリッシュでお楽しみください!!

ここからは私がレポートします!

Every year in May the Chubu Walkathon International Charity Festival is held to raise money and support for local charities. As we have for the past several years, about 35 enthusiastic students and staff from Clark, Nagoya Campus volunteered their time and energy at the Festival.

The students were involved in a variety of roles and provided essential support throughout the event to ensure that everything ran smoothly. Their efforts did not go unnoticed as many participants and organizers praised their hard work and positive attitude.

In addition to actively contributing to the success of the Walkathon, we had a great time taking in the sights, sounds and flavors of the festival, while lending a hand in supporting our community.

The Chubu Walkathon Charity Festival was a resounding success, raising significant funds for numerous worthy causes, and our students played an integral part in achieving this goal. We are incredibly proud of their contributions and encourage more students to join us next year.

インターナショナルコースのリーダーでもある川口先生に翻訳をしてもらいました!

インターナショナルコースではオールイングリッシュの授業が週の半分以上あります!より生きた英語力を育てるため、教室内だけでなく、外部に出てアウトプットできる機会も設けています。
その1つがボランティア活動の1つでもある、ウォーカソンです。
ウォーカソンは非常に国際色の強いチャリティーイベントで様々な国籍の方が運営・参加します。
インターナショナルコースの生徒も色んな役割をしてくれています(場合によって着ぐるみを着たり!今年もかなり暑かったです!)。参加者の子どもたちと一緒に楽しむ様子も見られました。運営スタッフの方からもほめていただける働きぶりでした。
様々な人と触れ合い笑顔を交わすのはインターナショナルコースの目指す教育の1つの形でもあります。
卒業後もいろいろな場所に行って、笑顔で活躍できる人になってほしいと思います。

\ 専修学校クラーク高等学院 名古屋校の最新情報 /